Du är här

Fäktning

22 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Cecilia
Fäktning

Hej alla Styringar!

Nu är det dax. Låneutrustning ska köpas in till Styringheim så att vi i framtiden inte enbart kan försvara vårt fagra baroni med rotting utan även med stål ;). Mitt mål är att inom en snar framtid kunna hålla regelbundna träningar för fäktning tillsammans med alla som är intresserade. Jag är själv en nybörjare på renässansfäktning men tillsammans med lite hjälp från utomstående och alla er som är intresserade av att testa så ska jag nog kunna dra igång det hela. Precis som i fighting så måste man auktorisera för att få delta i torneringar i sca men det är inget måste för att träna och ha roligt.

Det här inlägget är än så länge bara en intresseanmälan så alla som är intresserade, vare sig det är av att bara träna eller att delta i torneringar på event så är ni mer än välkomna att visa ert intresse här eller genom att höra av sig till mig direkt. Det är inget som är bindande men om ni så bara har ett svagt intresse så är det bra om jag får veta inför kommande planering.

Det kommer ta en stund innan vi har utrustning som är godkänd men när den väl är här så är i alla fall min plan att hålla träning en gång i veckan(inte samtidigt som fightingen och förhoppningsvis inte heller något annat som det kan krocka med, men det är ett framtid problem). Om ni vill veta mer om renässansfäktning som det bedrivs inom sca så finns det information att hitta både på Nordmarks och Drachenwalds hemsidor och vi ska försöka ha lite uppvisning/info under Storstyringkampen i september. Självklart har ni alla tänkt komma och heja på deltagarna i kampen i alla fall men nu har ni ytterligare en anledning att åka dit!

Ställ frågor eller kom med tankar och funderingar så återkommer jag här på hemsidan med uppdaterad info så snart jag själv har den. Spetsfundigheter unadanbedes utanför listen!

/Cecilia

 

Thomas
 Låter kul! Vill gärna prova

 Låter kul!

Vill gärna prova på!

Thomas

 

Whilja
Jag vill också prova på!

Jag vill också prova på!

________________________________
whilja@styringheim.se

Agnes
Jag vill också testa!  Fler

Jag vill också testa! 

Fler musketörer åt folket!  ^^

Lea
Me too!

 Jag vill också prova på fäktning! =D

Märta
Jag med!

Jag med!

~ För Er och Styringheim ~

Cecilia
uppdatering fäktning

Hej igen.

Nu är båda beställningarna besvarade. De tunga klingorna kommer förhoppningsvis anlända redan i slutet på den kommande veckan men resten av utrustningen låter tyvärr vänta på sig ytterligare några veckor. Återförsäljaren skickade beställningen till tyskland idag så jag förväntar mig att det blir ett visst dröjsmål innan jag får hämta paketet på posten.

Lite övrig info om utrustning och träningstider:

Handskar har jag beställt två uppsättningar av, ett par i stl 8 och ett par i stl. 10,5 och om man vet med sig att detta inte kommer passa eller om man helt enkelt föredrar sina egna handskar så ska handskarna vara i ett "ogenomträngligt" material (exempelvis skyddshandskar i läder) samt gå en bit upp på armen. Ingen glipa får uppstå mellan jackärm och handske.

För alla herrar. Susp är ett krav så fixa en sådan om ni vill vara med.

Det kommer finnas två låneutrustningar för lätta klingor till att börja med, för att få använda de tunga klingorna måste man göra sitt eget halsskydd. De första prova-på omgångarna kommer inte lån av utrustning kosta något men om man sedan väljer att fortsätta kommer det kosta en liten slant för att täcka slitage av en ganska dyrbar utrustning.

Min plan för träningar är att ha en träning varje måndag från att med utrustningen finns tillgänglig. Om det visar sig att  många är intresserade att testa kommer jag försöka ha testa-på tillfälle två gånger i veckan några gånger i rad(troligen måndag samt onsdag). Efter det så håller vi på en eller flera dagar i veckan ute i tallunden tills vädret inte längre tillåter detta...sen får vi se hur det blir.

 

Förhoppningsvis kan vi ses i Tallunden om 2-3 veckor!

Cecilia

Alma van Harderwyk
Tänkte bara meddela att

Tänkte bara meddela att Kämpaleken har bytt dag till måndagar i Tallunden (förutom lördagar)... hoppas att det inte blir dåligt utan bättre för alla!

 

/Alma

Styringheim är vårat hem

Cecilia
Jag visste inte att

Jag visste inte att fightingen ändrat tid...Någon, vi kallar honom Rok, sa inget om det här när jag pratade med honom för en vecka sen och sa att jag tänkte köra måndagar. Vi får se hur det ordnar upp sig.

 

Ännu inga träningar alltså då vi inte har någon utrustning än.

 

 

Cecilia
Det blir nog bra att köra

Det blir nog bra att köra tillsammans, nu när jag tänker efter... Som både Whilja och Alma påpekat så kan det vara lite trevligt med en större grupp som håller igång även om v ikommer göra olika saker

Cecilia
utrustningen är på väg

Fäktprylarna är nu skickade från Stockholm så de kommer i början av nästa vecka så veckan därpå, mån. 20e så kommer jag nog hålla i första träningen för alla intresserade men grejerna kommer antagligen att finnas med under helgens Storstyringkamp.

sigbjörn
vad kul kan man prova på lite

vad kul kan man prova på lite fäktnig också

sigbjön en viking seglade från bördig skåne för ett hamna på gutarnas sköna ö.
Cecilia
Nu är det dax

Måndagen den 20e kör vi en första träff i Tallunden från 1730. Det är lite tidigt, jag vet, men det blir mörkt ganska snabbt nu. Första gången för mig och för er så vi får se hur mycket vi hinner med. Dock kommer jag ju prata lite under Storstyringkampens söndag också och kanske blir det lite prova på även då.

Läs tidigare inlägg om ni vill veta lite mer.

 

Ses på måndag. (jag är där från 1730 om ni inte hinner dit då så dyk upp när ni hinner)

Cecilia
Inflyttning

Nu fäktas vi på Kapitelhusgården på måndagar från 1730. Vi håller till på övervåningen på Kapitelhuset. Det är lite mörkt, men bättre än att inte alls kunna fäktas.

 

Välkomna

Cecilia
Inställd träning måndag

Ingen träning imorgon måndag.

Cecilia
ingen träning

Vill bara påminna att det inte är någon träning idag. Jag är på fastlandet. De flesta vet redan om det men lägger in en påminnelse.

Cecilia
ingen träning igen

Ingen träning ikväll och inte heller någon träning nästa måndag för då är jag borta. skäms på fäkttränaren...sorry

Cecilia
Juluppehåll för fäktningen.

Juluppehåll för fäktningen. Som n i kanske alla märkte i helgen så är det fantastiskt kallt ute...och på kapitel...och nu till jul är jag och säkert fler med mig väldigt upptagna. Jag återkommer när vi sätter igång igen.

Cecilia
Igång igen

Då ska vi försöka flytta in fäktningen i en liten gymnastiksal var tanken. Jag är intresserad av era åsikter om tider. Jag har kollat lite och det är oftast ledigt mellan 20-21 på vardagar. Humlegårdsskolan har en fin liten gympahall som är ledig mellan 20-21 på måndagar(men då har heavy fighting träning 18--)  eller på onsdagar. St. Hansskolan har ledigt just nu i princip hela tisdagen från 18 och framåt.

Finns det några åsikter om tid eller ska jag bara boka och hoppas det dyker upp lite folk? Är det bättre sent eller tidigt på em/kvällen? Det finns i och för sig inte väldigt många val men kom med en åsikt så får vi se vad som händer.

Jag ska försöka boka St. Hansskolan till tisdagen den 22 mars som en första provtid så får vi se sen vad det blir i fortsättningen innan vi kan vara ute igen.

 

Cecilia
För fäktare och heavy fighters

Nu var då en tid bokad för att köra fäktning inomhus. Heavy fighters är också välkomna! Vi får plats allihop och det är roligare om vi är många.

Tid och plats: Tisdagen den 22 mars 19:00-20:30 i St.Hansskolan.

Skor krävs och helst skor med ljus sula.

Om det är någon som inte testat tidigare var vänlig läs tidigare inlägg om utrustning och liknande. (det kostar dock inget)

 

Cecilia
Fäktningen sätter igång igen

 Nu börjar vi med lite fäktning igen. Se kalendarium för tid och plats. Vi samkör med heavy fighting så det blir lite mer folk att umgås med coh så kan de som vill testa båda sakerna.

Cecilia
Bara för att...

http://www.drachenwald.sca.org/sites/default/files/DW_Fencerules_2007_V1...

Så de som är intresserade slipper leta upp det själva. Jag har gett ut några i pappersform men här har ni även länken till reglerna för de olika formerna av fäktning. Finns även ytterligare material på Drachenwalds hemsida.

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera