Du är här

Hoj hoj för det nya Storstyringparet Märta och Edmund Anno Styringheimsis XXXIV

Vi kan bara glädjas för Märta och Edmund som på Stavgard tog hem segern i Storstyringkampen. Det var en jämn kam och endast två poäng skiljde dem från Saga och Skafte. Remarkabelt att i samma stund som vi välkomnar Edmund till Styringheim bjuder in honom att delta i kampen. Han inte bara deltar, utan vinner de flesta grenar med bravur. Även om vi sett Märta i bättre form i grenar vi ska tala tyst om, var segern nästan avgjord i presentationen av deltagarna, när vinnargnistan i hennes ögon tändes. 

Inte mindre än fem gutniska grenar fick de tävlande kämpa i; varpa, störte stang, pärkinhugg, drahank och rännekämp. Mycket vila blev det inte och gulashen avnjöts tacksamt och i all hast, medan vi skyndade vidare i programmet. 

Överraskningsgrenen i år var en arts-and-scienceutmaning där deltagarna fick skapa varsin styringsnurra i valfri teknik. Vi fick fantastiska ristade stenar, broderade dukar och påsar, illuminerade pergament, en förgylld sten och tillochmed ett snirligt ristat äpple. [Om någon tog bild på dem, vänligen posta dem här!]

En småstyringkamp var planerad, men barnen hade fullt upp med sina egna lekar, vilket givetvis alltid slår de vuxnas påhitt, så de fick hållas. 

Till slut fick vi hålla hov i Stavgards magiska långhus, där vi välkomnade fyra nya Styringar, tackade gott våra matokrater Vendela och Ale, upphöjde Urd till adlig rang, samt mottog skatt från Havdes följe. Slutligen kunde vi kunngöra vinnarna till populasen, påpälsa Märta och Edmund och ljudligt hoja! 

Delikata rätter i de fem smakerna väntade oss strax och kvällen (för dem som ämnade lägga sig tidigt) avslutades med en vandring i det vackra kulturlandskapet. 

Tills vi åter ses igen!

Baronessa Piroska och Baron Ajbjörn

 

Hoj hoj Hurra!