Du är här

Hantverk och kunskap

I SCA pratar man mycket om Arts and Science, studier och återskapande av medeltidens konstarter. Det menas att medlemmar uppmuntras att träna sig till att bli en medeltidsmännsika genom att tex lära sig mer om att sy kläder och skapa mönster, att laga medeltidsmat för att kunna bjuda på under event, att utöva kämparlek för att kanske vinna en krona eller att dansa och spela musik för att det förhöjer din upplevelse av drömmen.

Det hur du vill lägga ribban som gör din upplevelse av drömmen och alla strävar efter olika mål. En del medlemmar forskar och skriver rapporter om fynd som kanske även släpps i bokform för den mundana världen att läsa. Andra nöjer sig med att tolka en bild de sett och andra tar inspiration ifrån bilderna och skapar eget.

Skråhållaren och Kastellanen arbetar med allt detta på olika sätt. Kastellanen för att hjälpa nya i föreningen att komma igång, träffa medlemmarna och få information om SCA och event. Skråhållaren är mer fokuserad på det som faktiskt görs och uppmuntrar till att hålla i kurser för att dela med sig av sina kunskaper. Till Skråhållaren berättar man sedan vad man gjort efter varje kvartal och det sammanställs i en MoAS-rapport.

I Styringheim har vi just nu mycket tyngd på sömnad, kalligrafi, gjutning, träsmide och kämparlek men hoppas att fäktning, dans, mat och musik skall bli en större del. Under Kalendarium finns information om det som sker varje vecka. Har du andra intressen och skulle vilja starta andra träffar är det bara att kontakta Skråhållaren. Sedan kommer det komma upp olika kurser efter som och dessa postar vi om här på forumet men även på vår facebookgrupp. Vill du ha nyhetsbrev så klicka i att du vill prenumerera på forumets trådar!

När man kastar sig in i något nytt är det bra att veta vem man kan ta hjälp av. Under fliken Vem kan hjälpa till med vad i föreningen? kan du hitta en hjälpande hand.

Fråga gärna skrahallare@styringheim.se eller kastellan@styringheim.se